Eindelijk beloont SC Excelsior zichzelf: 5-3 tegen Lekkerkerk

14 May 2018

Wedstrijdverslag SC Excelsior – v.v. Lekkerkerk 12-05-2018. SC Excelsior begon scherp en goed aan de cruciale wedstrijd tegen v.v. Lekkerkerk. SC Excelsior was zeker de betere voetballende ploeg, ook nu weer kwamen er kansen door goede combinaties van achteruit of de lange bal naar onze snelle spitsen. In de 6e min. een vrije trap van Jeffrey Bourne naar de tweede paal waar Daan Beumer kopte als voorzet naar binnen, maar werd weggewerkt door de verdediging van v.v. Lekkerkerk. 9e min. vanaf links op de helft van v.v. Lekkerkerk veroverde Abel Hagos de bal, en passte naar Nordien Woudenberg. Die zag Bjorn Setoe vrij staan en die schoot tegen de paal. Rond de 10e tot de 20e min. werd SC Excelsior wat slordig in zijn passes daardoor kon v.v. Lekkerkerk dreigender worden, dit kwam tot uiting in 4 corners die voor verwarring zorgden. Daarna pakte SC Excelsior het weer voetballend op, 21e min. Abel Hagos een pass naar Bjorn Setoe zijn schot werd gekeerd door de keeper van v.v. Lekkerkerk. Tot aan de 35e min. kreeg SC Excelsior een paar kleine kansjes. In de 43e min. scoorde Bjorn Setoe de 1-0, Jeffrey Bourne zag Bjorn Setoe de beweging naar voren maken, met een perfecte pass die Bjorn Setoe op snelheid bereikte, deze controleerde de bal en schoot hard door de benen van de  v.v. Lekkerkerk keeper. Snel daarna floot de goed leidende scheidsrechter dhr. R. Groenewegen de eerste helft af. In de rust complimenteerde Mario Meijer de spelers voor hun inzet en voetbal, maar gaf ook aan dat de momenten van slordig spel leiden tot dreiging van v.v. Lekkerkerk. Mario Meijer herhaalde nog eens waarop gelet moest worden. Let op, want er komt een reactie van v.v. Lekkerkerk, wees scherp.

Zo ging SC Excelsior de tweede helft in. Toch werden we weer verrast in de 47e min. na een goede actie op links van v.v. Lekkerkerk kwam er een goede voorzet die door de spits van v.v. Lekkerkerk fraai werd ingekopt, Tim Wolf kansloos. SC Excelsior herpakte zich direct met mogelijkheden in de 48e min.: een combinatie tussen Daan Beumer en Abel Hagos, de laatste schoot net over. 52e min. een combinatie op het middenveld van v.v. Lekkerkerk tussen Stefan Brons en Jeffrey Bourne; deze laatste schoot vanaf 40 meter net over. 56e min. Yairo v. Horik voorzet naar Jeffrey Bourne die hard schoot, net naast. 58e min. Robbart vd Valk bouwt de aanval op vanuit zijn back positie, past naar Abel Hagos die past naar Bjorn Setoe; die ziet de meegelopen Robbart vd Valk vrij staan , die kapt nog een verdediger uit en schiet zuiver de bal binnen 2-1 een mooie beloning na een prachtige aanval. Daarna blijft SC Excelsior de betere ploeg. In de 78e min. Ennio Ostiana, inmiddels ingevallen voor Bjorn Setoe die terug kon kijken op een goede wedstrijd, gaf een goede voorzet die door Joshua Koolmees hard werd ingeschoten, corner waar niks uit kwam. In de 84e min. dribbelde Ennio Ostiana het strafschop gebied van v.v. Lekkerkerk binnen en werd getackeld: penalty. Die feilloos werd binnen geschoten door Jeffrey Bourne 3-1. Verbazingwekkend is dat SC Excelsior er niet beter door ging voetballen maar onrustiger. V.v. Lekkerkerk wilde niet verliezen en bleef knokken voor een beter resultaat, in de 86e min. greep niemand in van SC Excelsior toen v.v. Lekkerkerk op de 16 meter de bal kort naar elkaar kon spelen en de aansluitingstreffer kon scoren: 3-2. Daarna incl. blessure tijd scoorde Ennio Ostiana de 4-2, vanaf Abel Hagos naar Joshua Koolmees die zag Ennio Ostiana die deze combinatie fraai afmaakten. In de 90e min. schoot een v.v. Lekkerkerk speler, hard de bal het zestienmetergebied van SC Excelsior in, die kwam tegen de arm van Robbart vd Valk aan, penalty. Die hoog en beheerst in de rechterbovenhoek werd geschoten Tim Wolf was kansloos 4-3. 94e min. na weer een goede combinatie tussen Nordien Woudenberg en Joshua Koolmees, deze laatste schoot van buiten de zestien hard in de hoek binnen. Opgelucht was iedereen op de bank, toen de goed leidende dhr. R. Groenewegen affloot, want in deze knotsgekke laatste 10 minuten van de wedstrijd, werd er 5x gescoord. Complimenten aan beide ploegen voor hun tomeloze inzet ondanks de hitte.

Basis: Tim Wolf, Daan Beumer, Jeffrey Bourne, Daniel vd Bijl, Joshua Koolmees, Bjorn Setoe 76e min., Nordien Woudenberg, Yairo v Horik, Robbart vd Valk, Abel Hagos en Stefan Brons. Reserves Martijn v Haften, Pim de Vries, Kelvin de Jong en Ennio Ostiana 76e min. Doelpunten 1-0 43e min. Bjorn Setoe, 2-1 58e min. Robbart vd Valk, 3-1 84e min. Jeffrey Bourne, 4-2 89e min. Ennio Ostiana, 5-3 93e min. Joshua Koolmees.