SC Excelsior speelt zich veilig tegen ssv HBSS 0-2

21 May 2018

Wedstrijdverslag ssv HBSS – SC Excelsior 19-05-2018. SC Excelsior was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, op 10 minuten na in de tweede helft. Dit kwam mede doordat het duidelijk was dat ssv HBSS alleen voetbalde voor een punt. SC Excelsior liet al een aantal weken zien dat er toch veel voetbal in de ploeg zit. Ook in deze wedstrijd zagen we veel vloeiende aanvallen, of een lange bal naar onze snelle spitsen, alleen de laatste bal lukte steeds net niet. In de eerste helft zijn 6 kansen geteld waarvan 2 hele grote. Af en toe sloten de linies niet goed aan, waardoor ssv HBSS twee keer dreigend voor het doel van SC Excelsior kwam. Dit was ook wat Mario Meijer in de rust vertelde tegen de spelers, wanneer er hoog druk gezet moet worden, moeten de linies wel goed aansluiten anders kan ssv HBSS er te makkelijk doorheen voetballen.

In de 2e helft begon SC Excelsior scherp en kreeg in de 53e min. zijn beloning, Joshua Koolmees werd in het midden randje zestien aan gespeeld door Stefan Brons, Joshua Koolmees controleerde de bal en stond alleen voor de keeper en scoorde beheerst in de rechterhoek 0-1. Direct daarna kreeg SC Excelsior twee kansen voor de 0-2 maar die werden niet benut. De grootste kans van de wedstrijd voor SC Excelsior kregen Yairo v. Horik aan de bal, met naast zich Ennio Ostiana, zij gingen alleen op de keeper af. Een fractie daarvoor had arbiter dhr P.M.M. Opdam al gefloten voor een overtreding op Nordien Woudenberg. De scheidsrechter keek alleen naar de overtreding en gaf geel voor de verdediger van ssv HBSS, het was het enige foutje van de verder goed fluitende scheidsrechter dhr. P.M.M. Opdam. Daarna ging ssv HBSS achterin één op één spelen en werd het gevaarlijker. Dat uitte zich in een corner van links voor ssv HBSS, deze kwam in het midden van onze zestien, maar de kopbal werd gelukkig door Robbart vd Valk van de doellijn weg gekopt. In de 71e min. kwam Abel Hagos het veld in voor de geblesseerde Nordien Woudenberg. Tegelijk bij de wissel gaf Mario Meijer de voorste drie de opdracht om direct  druk te zetten op de laatste drie van ssv HBSS wanneer zij in balbezit kwamen. In de 84e min. moest Bjorn Setoe geblesseerd het veld verlaten even daarvoor werd Bjorn Setoe onbesuisd in zijn rug gesprongen door een speler van ssv HBSS. Pim de Vries was zijn vervanger. SC Excelsior creëerde in de laatste 15 minuten weer een aantal kansen, wat leidde in de 86e min. tot de 0-2. Jeffrey Bourne gaf een voorzet die een verdediger van ssv HBSS niet goed verwerkte, Yairo v. Horik was attent en veroverde de bal in de zestien, omzeilde een verdediger maar kwam een meter of drie rechts van het doel op de achterlijn, kapte daar een verdediger uit en kon ook met een zuiver schot de keeper verslaan: een prachtig doelpunt. SC Excelsior bleef aanvallen, Joshua Koolmees in de 87e min. een hard schot net voor langs. In de 91 min. een aanval opgezet door Robbart vd Valk op links bij de middenlijn, identiek als tegen v.v. Lekkerkerk thuis via Abel Hagos en Ennio Ostiana. Zij zagen de meegelopen Robbart vd Valk en gaven hem de bal mee, alleen de pijp was leeg bij Robbart vd Valk, hij kon nog net met zijn linkerbuitenkant de bal raken, maar daardoor werd het een te gemakkelijke prooi voor de keeper van ssv HBSS. Direct na het laatste fluitsignaal was het duidelijk dat SC Excelsior zich had gehandhaafd in de 3e klasse. De opluchting was groot, de staf, spelers en de mee gekomen supporters feliciteerden elkaar. SC Excelsior kreeg van de scheidsrechter dhr P.M.M. Opdam na de wedstrijd in de bestuurskamer een compliment, hoe komt zo’n goed voetballend elftal op deze positie op de ranglijst: “heeft u even”.

Basis: Tim Wolf, Stefan Brons, Daan Beumer, Daniël vd Bijl, Robbart vd Valk, Jeffrey Bourne, Joshua Koolmees, Bjorn Setoe 84e min., Nordien Woudenberg 71e min., Yairo v. Horik en Ennio Ostiana. Wissels: Joey v. Bussel, Pim de Vries 84e min., Abel Hagos 71e min. en Martijn v. Haften. Doelpunten Joshua Koolmees 0-1 53e min., Yairo v. Horik 0-2 86e min.