Afscheid Team Mario Meijer met overwinning op Zwarte Pijl

29 May 2018

Wedstrijdverslag SC Excelsior – CSV Zwarte Pijl 26-05-2018: 4-2.

SC Excelsior begon de voorbereiding in de laatste week van de competitie met één keer trainen. Maandag 2e Pinksterdag was er geen training. Mario Meijer maakte wel gelijk duidelijk aan de staf en spelersgroep dat er zaterdag per sé gewonnen moest worden. We willen het goed afsluiten en ook omdat er ’s avonds een afscheidsfeestje in de kantine van SC Excelsior werd gehouden met de band van Pim de Vries. In de kleedkamer tijdens de wedstrijdbespreking had Mario Meijer voor ieder een persoonlijk woord. Tijdens het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat SC Excelsior wanneer het kon gelijk vroeg of hoog druk zette. CSV Zwarte Pijl had daar moeite mee. SC Excelsior was in de eerste helft de bovenliggende partij. Pim de Vries kreeg in de 4e min. als spits (!) zijn eerste kans hij werd aangespeeld op randje zestien meter, Pim de Vries wilde het goed doen, gericht zocht hij de linkse hoek, laag, alleen zijn schot was te zacht, de keeper van CSV Zwarte Pijl moest wel gestrekt naar de hoek maar pakte de bal. 7e min. Jeffrey Bourne aan de linkerkant de bal op 35 meter; zijn schot was voor de keeper moeilijk en werd tot corner verwerkt. Ook nu weer liet SC Excelsior zien dat het goed kan voetballen, na een aantal goede kansen nam in de 16e min. Jeffrey Bourne snel een vrije trap met een kromme bal op Ennio Ostiana, precies op snelheid, hij nam de bal mee en schoot hard en zuiver in de rechterhoek de 1-0. Na nog een aantal goede aanvallen, scoorde CSV Zwarte Pijl, een vrije trap kwam bij de spits die zich goed vrij opende en stond alleen voor Tim Wolf toen de scheidsrechter M.A. Lindhout voor buitenspel affloot. SC Excelsior werd wat slordiger, misschien de hitte die parten speelde. Een bal geschoten door een aanvaller van CSV Zwarte Pijl raakte de lat en kaatste op de doellijn achter Tim Wolf, Daniël vd Bijl werkte de bal uit de zestienmeter. Inmiddels hadden we al een drinkpauze gehad, de hitte stond getekend op het gezicht van de spelers. In de rust sprak Mario Meijer zijn spelers toe en stelde dat de tactiek goed werd uitgevoerd, maar er moet slimmer druk gezet worden, weten wanneer je wel of niet moet druk zetten met dit warme weer. Pim de Vries en Kelvin de Jong bleven in de kleedkamer achter met een blessure, zij werden vervangen door Joshua Koolmees en Yairo v. Horik.

In de 2e helft kwam CSV Zwarte Pijl sterker uit de kleedkamer, met twee wissels. Na aan beide kanten een aantal kansen scoorde CSV Zwarte Pijl in 53e min. de 2-1  na een mooie aanval op links. Het werd een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. In de 63e min. scoorde Daan Beumer de 3-1 op een assist van Yairo v. Horik. In de 70 min. na een schitterende actie van Yairo v. Horik zette hij Nordien Woudenberg, die voor de geblesseerde Jeffrey Bourne in het veld was gekomen, alleen voor het doel, maar net iets te schuin. Met een uiterste inspanning kon Nordien Woudenberg de bal koppen – helaas tegen de paal. In de 75e min kwam na een goede aanval van CSV Zwarte Pijl de spits alleen voor Tim Wolf en scoorde 3-2. Na een aantal kansen aan beide zijden, kwam het mooiste doelpunt van het seizoen. Nordien Woudenberg op de middenlijn was in voetballend gevecht met twee spelers van CSV Zwarte Pijl, uiteindelijk kwam de bal plotseling voor de voeten van Joshua Koolmees op de middenlijn. Joshua Koolmees zag de keeper ver voor zijn doel staan, na de wedstrijd zij hij, ik had al een paar keer gezien dat de keeper te ver voor zijn doel stond, Joshua Koolmees nam het risico en schoot hard en zuiver over de doelman van CSV Zwarte Pijl in het doel. We stonden langs de lijn vol verbazing een paar seconden naar elkaar te kijken. Ja het is toch echt waar het is een doelpunt 4-2. in de 89e min. kreeg Stefan Brons een publiekswissel, Stefan Brons speelde al 11 jaar voor SC Excelsior, is de onbetwiste aanvoerder en een voorbeeld voor iedere voetballer. Onder groot applaus verliet Stefan Brons het veld. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter dhr. M.A. Lindhout, gingen de staf en spelers blij van het veld, het seizoen 2017/2018 bleef SC Excelsior in de 3e klasse. Op naar een feestje met de band Pim de Vries en een barbecue op Woudestein.

Verslaggever Frans van Dessel wil graag nog van deze gelegenheid gebruik maken om SC Excelsior te bedanken voor de positieve steun aan de staf en spelers van SC Excelsior. Graag wil het team, zowel staf als spelers nog extra Carla en haar dochter, Gerard, Rien bedanken voor hun inzet zaterdag voor/achter de bar en barbecue, en Pim de Vries met zijn band. Het was een prachtig afscheid van het seizoen 2017/2018!

Namens bestuur en staf van SC Excelsior ook veel dank aan Frans voor de verslagen die hij trouw iedere week weer inleverde, en uiteraard ook veel dank aan allen die ons eerste elftal zo positief hebben laten voetballen. Dat geldt zowel voor spelers als staf, en niet in het minst voor onze scheidende trainer Mario Meijer. In bovenstaande foto zien we hoe voorzitter Cock van Zanten Fran en Mario namens de club veel succes voor volgend seizoen wenst bij CKC.

Het team: Tim wolf, Joey v. Bussel, Daan Beumer, Jeffrey Bourne, Daniël vd. Bijl, Joshua Koolmees, Bjorn Setoe, Martijn v. Haften, Nordien Woudenberg, Yairo v. Horik, Pim de Vries, Robbart Valk, Leo vd Hoeven, Enrique Alonso Barreiro, Kelvin de Jong, Ennio Ostiana en Stefan Brons (aanvoerder). De staf: Mario Meijer, Mark Bresser, René v. Horik, Khalid Ettabachi, Leon vd Meer en Frans van Dessel.

 

Terug naar overzicht