01 October 2018

De nieuwe presentatiepakken leidden bijna tot de eerste competitiepunten…

Wedstrijdverslag Excelsior Rotterdam AM1 – Zwarte Pijl 1 (0-0) 3-4

29 september 2018  15:00 uur

Prachtig weer om te voetballen en veel publiek langs de kant van het veld. De juiste ingrediënten bij de eerste thuiswedstrijd in de competitie voor het 1e team van Excelsior AM. Het team van John Bodmann was erop gebrand een goede partij voetbal op de mat te leggen. Nadat de pupil van de week haar doelpunt had gemaakt en op de foto was geweest, werd er afgetrapt. Zwarte Pijl had, net zoals Excelsior, een nagenoeg nieuw team en ervaren trainer. Het was mooi te zien dat twee verschillende speelstijlen tegenover elkaar stonden. Beide teams zochten naar de juiste openingen en kansen richting de zestien meter.  Het verschil in beleving bij Excelsior ten opzichte van vorige week was duidelijk zichtbaar. Strijd en de wil om te winnen bleef de hele wedstrijd aanwezig. Na 20 minuten spelen, zonder echt gevaar aan beiden kanten, ontsnapte Gary aan zijn directe tegenstander. Een mooie snelle aanval, maar de keeper van Zwarte Pijl kon deze aanval stoppen. Kort daarop was het weer Excelsior die gevaarlijk uitbrak. Daniel onderschepte een bal van Zwarte Pijl, dat in de omschakeling problemen had. De bal ging op rechts naar Calvin die Ismael voor de zestienmeter in stelling bracht. Een mooie aanval waarbij de bal naast het doel ging. Zwarte Pijl bleef de beide snelle buitenspelers bedienen en hieruit ontstond in de 35e minuut een gevaarlijke aanval. Goed overzicht en samenwerking tussen Joey (keeper) en Daniel veroorzaakte dat de bal niet in het doel van Excelsior ging. Excelsior was gewaarschuwd. Ruststand 0-0.
De tweede helft was 2 minuten onderweg en een aanval over rechts veroorzaakte dat Zwarte Pijl de achterlijn haalde. Een voorzet door het 5 meter gebied en een kopbal. 0-1 was een feit na een eigenlijk eerste goed lopende aanval van Zwarte Pijl. Ondanks deze tegenslag, bleef Excelsior precies doen waar het goed in was en de eerste helft prima spel vertoonde. Een tandje erbij en er ontstonden met heel goed spel een aantal kansen die er eigenlijk in moesten. Zwarte Pijl had veel moeite met de wijze waarop Excelsior speelde. In de 59e minuut ontstond een soortgelijke aanval als in de 47e minuut, maar dan over links. En opnieuw lukte het Zwarte Pijl op deze wijze te scoren met een kopbal. Waar vorige wedstrijden Excelsior minder energie en de wil om te winnen op de mat legde, was er een omkeer te zien. De mouwen werden opgestroopt, een schepje extra energie en 2 verse wissels voor extra snelheid voorin. Excelsior kreeg weer meer vat op de wedstrijd en kansen deden zich voor. Een lange bal van Martijn op Gary die op zijn beurt een steekbal plaatste richting de zestien meter op Mees (invaller), veroorzaakte dat de verdediging van Zwarte Pijl ingreep. Een strafschop in de 65e minuut. Abel ging achter de bal staan en deze ervaren speler maakte de 1-2. Dan is er nog voldoende tijd om te voetballen, en dat deed Excelsior. Kansen over en weer, maar de verdediging had de boel prima onder controle. Dan in de 69e minuut een verwarrende situatie. Een diepe bal van Zwarte Pijl op een terugkomende spits (liep daar hinderlijk) die opgepikt werd door een andere speler van Zwarte Pijl (liep voorbij de spits) veroorzaakte de 1-3. Flinke discussie met de scheidsrechter, die in de wedstrijd over en weer al dubieus floot, wilde niets weten van buitenspel. Een laatste wissel voor Excelsior en het vuurtje was op zijn hoogtepunt.  In de 70e minuut een prima aanval van Excelsior en met veel passie werd de 2-3 gemaakt. Zwarte Pijl kreeg het steeds lastiger en de aanvallen van links naar rechts en diepte in het spel van Excelsior zorgde voor veel gevaar. De bal wilde gewoonweg niet in het mandje vallen. In de 80e minuut werd er op rechts geopend en de snelheid van Mees veroorzaakte dat hij de zestienmeter in kon. De verdediging wilde geen overtreding begaan en 3-3 was het resultaat. De spanning werd langs de lijn voelbaar. Voetballend werd Zwarte Pijl niet gevaarlijk en Excelsior was de bovenliggende partij. Dan in de 85e minuut. Een hoekschop voor Zwarte Pijl en in de kluts viel de bal achter onze doelman. 3-4 op het scorebord. In de 87e minuut liep invaller Joey door op de keeper van Zwarte Pijl en raakte hem licht. Natuurlijk een gele kaart. Een verdediger van Zwarte Pijl duwde Joey tegen de hekken en er ontstond nogal wat tumult. Ook met toeschouwers. Het resultaat was dat Joey en de aanstichter bij Zwarte Pijl beiden rood kregen. Eindstand was 3-4.

Excelsior kreeg veel complimenten voor de strijd en wijze van goed spel. Dat de mannen goed konden voetballen wist de staf. Het komt er nu ook uit. Voldoende om met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd op 6 oktober uit bij Perkouw in Berkenwoude uit te kijken. Aanvang 14:30 uur.