Eerste punt is binnen

08 October 2018

Wedstrijdverslag Perkouw 1 – SC Excelsior Rotterdam 1: 0-0

6 oktober 2018  14:30 uur

Met 22 graden was het op Sportpark Over de Wetering in Berkenwoude behoorlijk warm en veroorzaakte dat het kunstgras stroef aanvoelde. Perkouw is geen onbekende van Excelsior. Zowel in de competitie van vorig seizoen, alsmede in het Bekervoetbal kwamen de beiden teams elkaar eerder tegen. Waar Excelsior met een compleet nieuw team op de grasmat stond, waren er weinig mutaties bij Perkouw. Wel een oude bekende in de spits die van Spirit overgekomen was. Perkouw speelde met de 1-4-4-2 opstelling, waardoor onze backs meer ruimte kregen om het middenveld te ondersteunen. Na een prima wedstrijd tegen Zwarte Pijl, was het de vraag of mannen opnieuw deze energie in de strijd konden gooien. In de 3e minuut een aanval over links. Gary maakte gebruik van zijn snelheid en trok de bal voor door het 16 metergebied. Mika kon er net niet aankomen, omdat de keeper van Perkouw de bal wegtikte. Een goede aanval van Excelsior en gelijk was zichtbaar waar Perkouw het lastig kon krijgen. In de 11e minuut kreeg Aron op het middenveld de bal. Draaide zich door 3 mannen van Perkouw heen en opende de bal op links. Gary op snelheid richting de achterlijn en schoot de bal hard door het 5 metergebied van Perkouw. Met veel moeite verwerkte de keeper de bal tot corner. Als Excelsior dit soort kansen wilde benutten, dan zou er toch sneller moeten aangesloten worden en de tweede paal worden gezocht. Perkouw werd wakker waar Excelsior een te traag tempo hanteerde. In de 16e minuut kwam Perkouw over de rechterflank. Precies wat Excelsior niet wilde, de voorzet op de spits, gebeurde wel. Goed storen van de centrale verdedigers Daniel en Martijn veroorzaakte dat de spits naast kopte. In de 18e minuut een vervelende tackel van achteren op Aron. Best geel waardig, maar de scheidsrechter deed dit niet. Oorzaak van de overtreding was het te veel lopen met de bal en te traag de bal rond laten gaan. Perkouw werd sterker en in de 22e minuut kreeg Perkouw de grootste kans van de wedstrijd op een doelpunt. Niet ingrijpen en spelers op 5 meter dekken, gaf Perkouw alle ruimte om de bal richting de spits te spelen. 1 op 1 op Joey. De keeper van Excelsior voorkwam met goed keeperswerk een doelpunt. Tot de rust werden beiden teams niet meer gevaarlijk, maar was Excelsior de onderliggende partij. De staf was zeker niet tevreden. Te veel balverlies, 2e ballen niet oppikken, te weinig duelkracht en verdedigen op 5 meter afstand…dat was vragen om problemen. In de rust werd duidelijk gemaakt dat om elke meter en elke seconde van wedstrijden geknokt moest worden. Messen werden geslepen en de 2e helft ging van start. Vanaf dat moment een beter spelend Excelsior. De mannen zaten er dichter op en in de 48e minuut een behoorlijke overtreding op Martijn waar de scheidsrechter niet voor floot i.v.m. voordeel. Aron kreeg de bal en ook bij hem een overtreding. Geel voor Perkouw. In de 52e minuut een wissel bij Excelsior. Mika maakte plaats voor Mees. Het spel ging op en neer en Perkouw had het lastig met de snelle flanken van Excelsior. Perkouw had steeds meer overtredingen nodig en in de 75e minuut was Gary aan de beurt om aangepakt te worden. Tussen 2 man in werd hij op zijn enkels gepakt en de scheidsrechter deed niets. Jammer, want zodra Excelsior een speler raakte werd wel gefloten. Ook met aangeschoten handsballen, stopte het spel wel voor Perkouw, maar niet voor Excelsior. Vanaf de zijkant werd dit de scheidsrechter duidelijk gemaakt. In de 76e minuut een aanval over links. Gary trok de bal voor in het zestienmeter gebied, Abel kreeg de bal onder controle maar kon net niet draaien om af te drukken.  In de 78e minuut, wederom Gary die met hard werken opnieuw de bal voor kreeg op Mees. Op zijn beurt kreeg Mees de bal niet geheel onder controle en de druk op de bal van Perkouw veroorzaakte dat een schot op doel niet lukte. 2 hele goede kansen in korte tijd. In de 81e minuut een diepe bal van Perkouw over rechts. Patrick werd uitgekapt en nam de bal mee met zijn hand. Geel was het resultaat. De vrije trap werd naar de 2e paal van het Excelsior doel gebracht en werd tegen de paal gekopt. Het geluk was dit keer aan onze zijde. 5 minuten voor tijd een duidelijke handsbal van Perkouw in de eigen zestienmeter, maar de scheidsrechter wilde van niets weten.  Vlak voor tijd een soortgelijke situatie net buiten de zestienmeter, en opnieuw geen vrije trap. 0-0 eindstand met een matige eerste helft en een betere tweede. Het eerste punt is binnen. Op naar meer.

Zaterdag 13 oktober om 15:00 uur Excelsior Rotterdam AM1 – Schoonhoven 1.