SC Excelsior 1 veliest van ervaring CION

28 October 2018

Wedstrijdverslag SC Excelsior Rotterdam 1 – CION 1 (0-1) 0-5

Afgelopen zaterdag opnieuw een lastige wedstrijd  thuis tegen het sterke CION uit Vlaardingen. CION heeft een ervaren elftal wat geduldig kan opbouwen en de kansen benut die het krijgt. John Bodmann kon niet beschikken over de met griep in bed gebleven Joey van Bussel. Op zijn plek als rechtsback Quinten Lopes. Ennio Ostiana is weer terug na vakantie. De opdracht was  in de omschakeling snel de flanken bedienen en compact staan bij bal verlies. Hieruit onstond in de eerste helft regelmatig een kans. Echter was er nog onvoldoende gevoel in het samenspel bij ons jonge team. CION ging wel bij elke aanraking erg snel met veel geschreeuw naar de grond, waar de scheidsrechter regelmatig gevoelig voor was. Dit resulteerde in een heel makkelijk gegeven vrije trap net buiten de zestienmeter van keeper Joey de Kok. Geel voor aanvoerder Daniel van den Bijl. CION scoorde met een geplaatste bal uit deze vrije trap. Net voor rust onvoldoende druk op het middenveld en CION speelde van rechts naar links door de zestienmeter van Excelsior. De 0-2 werd opgetekend. Uit deze wijze van spelen zag je de ervaring van oudere spelers bij CION.

In de rust geen aanpassingen en de opdracht om met meer energie in de omschakelingen het spel uit te voeren. Echter in de eerste 10 minuten van de tweede helft was Excelsior niet bij de les. CION kwam wel eenvoudig door het midden richting het doel van de jongens van Excelsior. Een aantal kansen aan de zijde van rood-zwart werden niet benut. Het blijft voor dit team lastig om tijdens een achterstand terug te komen in de wedstrijd. CION maakte gebruik van het ‘willen’ blijven voetballen van Excelsior, wat achterin 1 tegen 1 ging spelen. Een eindsuitslag van 0-5 tekende zich op na 90 minuten voetbal. Ook in deze wedstrijd probeerde Excelsior te blijven voetballen, wat een redelijk eerste helft opleverde. Maar een aantal lessen voor de volgende wedstrijd tegen Leonidas werd duidelijk. Voorop….strijden om te kunnen winnen.