Leonidas 1 – SC Excelsior Rotterdam 1

04 November 2018

Wedstrijdverslag Leonidas 1 – SC Excelsior Rotterdam 1 (0-0) 2-1

Na een week hard en goed trainen kon het elftal van John Bodmann bij het altijd lastige Leonidas aan de bak. Langzaam gaat de jonge groep elkaar beter begrijpen om volwassen te gaan spelen en punten te gaan pakken. Kort en krachtig, de eerste helft vloog om en kreeg Excelsior een paar kansen. Jammer, maar de grensrechter van Leonidas stak de vlag wel erg vaak de lucht in. In de 31e minuut een counter van Excelsior met een prima voorzet net buiten de 5 meter. Een kopbal en de 0-1 tekende zich aan. Echter stond de grensrechter opnieuw te vlaggen en werd het doelpunt tot verbazing van velen afgekeurd. De ruststand was 0-0, Excelsior was niet echt in de problemen gekomen. In de rust werden de verbeteringen besproken. En hoe men kon omgaan met een agressiever Leonidas in de tweede helft.

De wedstrijd ging in de tweede helft op en neer, zonder dat er aan beiden kanten echte kansen ontstonden. Het spel werd feller en Excelsior was niet onder de indruk. Sterker nog….het team werd hierdoor beter en beging ook nuttige overtredingen. In de 60e minuut een prima opening op links en kwam de buitenspeler van Excelsior 3 meter achter de laatste man van Leonidas vandaan. Los van de verdediging en alleen richting de doelman met de 0-1 op de voet, werd opnieuw de vlag omhoog gestoken voor buitenspel.  De scheidsrechter floot hiervoor en weg was de mogelijkheid op een voorsprong. Vanuit de dugout van Excelsior werd sterk duidelijk gemaakt wat er aan de hand was, waarop de scheidsrechter naar de trainers kwam. Een korte en stevige discussie volgde, waarop de scheidsrechter aangaf scherper op te letten. In de 75e minuut onstond een situatie waar Excelsior niet scherp was en ongelukkig Leonidas ruimte gaf. De 1-0 was een feit. Goed om te zien dat de spelers dit aangrepen om de ruggen extra te rechten. Een goede snelle aanval over de beiden flanken en in de 78e minuut. De bal ging hard van de linkerzijde richting de 5 meter van Leonidas. De verdediger was te laat en stompte de bal over de achterlijn. Waar iedereen dit zag, moest de scheidsrechter wel overtuigd worden van deze overtreding. Uiteindelijk gaf hij deze speler geel (waar rood meer voor de hand had gelegen) en een strafschop. Abel nam de verantwoordelijkheid en de 1-1 was een feit.  Het vervolg was een wedstrijd met veel strijd waarbij Leonidas verbaal en in het spel agressief was. Excelsior wat niet onder de indruk was en bleef counteren. In de 82 miniuut moest Gary gewisseld worden. Hierdoor een kleine omzetting voorin, wat in de 85e minuut gelijk afgestraft werd. Het niet meelopen met de rechtsback van Leonidas veroorzaakte een situatie in de zestienmeter waarbij Patrick onderuit getrapt werd, maar de scheidsrechter door liet spelen. De 2-1 was een feit. Hierna onstond een hectische situatie warop de scheidsrechter besloot de wedstrijd te beindigen. Beiden teams kregen een rode kaart.

Excelsior speelde meer volwassen en is agressiever in het veld. Tactisch stond het team prima en is het op de goede weg om de eerste 3 punten binnen te halen. Dat het niet makkelijk zou worden, was bekend. Het team is groeiende en heeft volgende week geen competitiewedstrijd. Wel staat een oefenwedstrijd op het programma.