Excelsior maakt het Charlois lastig 2-3

17 November 2018

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper Charlois op het programma. Met debutant Jan Petri in de basis, begon iets over 15:00 uur de wedstrijd op Woudestein. Mooi weer en veel publiek langs de lijn. Charlois kon bij winst ook de eerste periodetitel pakken. Scheidsrechter D.A. Post zat boven op het spel en liet zich gelden waar het nodig was. In de 8e minuut werd Calvin Custodio Monteiro stevig onderuit gehaald op ongeveer 15 meter buiten het zestienmeter gebied van Charlois. De vrije trap werd door Abel Hagos Kahsai genomen en viel rond het 5 meter gebied. De verdediging van Charlois werkte de bal hard weg, maar de bal kwam tegen de inlopende Jan Petri. Via hem kwam de bal in het net en de 1-0 was een feit. SC Excelsior 1 werkte hard en goed samen tegen een sterk Charlois met veel ervaren spelers. Stevig spel en mondige spelers, de scheidsrechter had zijn handen vol. Het team van Excelsior liet zich niet van de wijs brengen. Er is altijd een onbewaakt moment en na een breedte bal, onderschept door Charlois, werd de bal door de 5 meter gespeeld. Excelsior greep niet in en de 1-1 werd opgetekend (38e minuut).

Na de rust werd Quinten Lopes hard aangetikt een raakte geblesseerd. In de 49e minuut kwam Mikail Kaplan erin. Een kleine omzetting in het team, waarbij Pedro Barros van het middenveld naar de rechtsback positie ging. Het werd een spannende wedstrijd en Excelsior had het soms lastig. Uitblinker van deze wedstrijd was keeper Joey de Kok. Hij heeft bij veel situaties het team op de been gehouden. Excelsior bleef hard werken. In de 60e minuut kreeg Abel een gele kaart voor praten tegen de scheidsrechter. Charlois bracht een nieuwe speler in. Een belangrijke wissel, want in de 63 minuut scoorde hij de 1-2. De mannen van John Bodmann  hadden het even lastig. De nieuwe speler van Charlois was een ervaren speler. Dit bleek in de 70e minuut. Hij maakte de 1-3. Excelsior speelde prima en met passie. Ennio Ostiana en Aron Peres Maria,  de laatste terug van een blessure,  werden ingebracht. Nog meer strijd en wilskracht en Excelsior trok het spel naar zich toe. In de 73e minuut een stevige overtreding en geel voor Charlois. Er onstonden diverse goede kansen voor Excelsior, wat in de 80e resulteerde in de 2-3. Aron schoot de bal van rechts hard door de 5 meter van Charlois en Mikail scoorde. Prima gedaan. In de 87e minuut een snelle uitbraak van Charlois na balverlies van Abel op het middenveld. Abel trok dit letterlijk recht en kreeg zijn 2e gele kaart.  Iets meer tijd en wellicht zat er dan een gelijk spel in. Maar prima gespeeld en op naar volgende week. Om 14:30 uur uit bij Lekkerkerk.