Lekkerkerk 1 – SC Excelsior Rotterdam 2-1

25 November 2018

Het team van John Bodmann krijgt langzaam het gevoel dat nodig is om wedstrijden naar je toe te trekken. Gezien de uitslagen moet het kwartje een keer goed vallen. Wellicht zaterdag tegen Lekkerkerk. Het was koud en guur. Toch was de eerste helft van Excelsior prima en kwam het team tot een aantal goede kansen. Lekkerkerk was een paar maal gevaarlijk, maar 0-0 was de ruststand. Geel in de 24e minuut voor Martijn van Haften, omdat hij iets te fel het duel speelde. In de rust een omschakeling, omdat Daniel geblesseerd uitviel. Jan Peteri kwam in het veld.

In de 47e minuut een prima uitrap van Joey waarbij de bal tussen de centrale verdedigers van Lekkerkerk viel. Een misverstand en druk zetten van Mika zorgde ervoor dat hij 1 op 1 kwam te staan met de keeper. De voorsprong was een feit. Excelsior voelde dat er meer in zat en bleef druk zetten. Prima voorzet van Calvin op Mika door de 5 meter van Lekkerkerk. Mika kon niet met zijn hoofd bij de bal, maar kennelijk wel met zijn hand. Geel op zijn plaats en werd gegeven. Dan gebeurt het toch…..even niet opletten, niet reageren op je omgeving en een aanval van Lekkerkerk rond de 16 meter van Excelsior. Net zoals tegen Charlois een vrije speler buiten de 16 en een schot op doel. De 1-1 was een feit. In de 63e minuut moest Quinten geblesseerd eruit en werd vervangen door Ennio. Lekkerkerk bleef drukken en Excelsior was scherp in counter. In de 71e minuut geel voor Gary die te hard ingreep. In de 78e minuut viel Patrick geblesseerd uit en kwam Donnavan erin. De  partij werd steviger en Excelsior had last van de omzettingen in het team. In de 85e minuut geel voor Lekkerkerk. Dan in de 89e minuut. Veel drukte in en rondom de 16 meter van Excelsior. Vallende spelers en een bal die door de 16 meter hard naast ging. Plotseling floot de scheidsrechter en wees naar de 11 meter stip. Kennelijk was er een overtreding gezien en werd geel gegeven aan  Excelsior. Discussie waard, maar de 2-1 was een feit.

Opnieuw een prima voetballend Excelsior dat net als tegen Charlois op voorsprong kwam. Nu de 90 minuten volhouden en 3 punten over de streep trekken.

Zaterdag 1 december om 15:00 uur de thuiswedstrijd tegen Dilettant.