SC Excelsior R’dam 1 – Dilettant 1 (0-2) 2-3

02 December 2018

Zaterdag 1 december stond de wedstrijd tegen Dilettant op de rol. Publiek langs de lijn met de paraplu’s vanwege het slechte weer. Het team van John Bodmann had wat rust gekregen vanwege diverse pijntjes. Excelsior speelde tot de 30e minuut prima spel. De organisatie stond goed en er werd redelijk druk gezet vanaf de middencirkel. Voor beiden teams wat kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 30e minuut toch een moment waarbij 2 spelers van Excelsior 1 aanvaller van Dilettant onder controle hielden. De vrije aanvaller had ruimte en schoot de 0-1 erin. Dit soort situaties zijn veel minder geworden, maar wel steeds afgestraft. Zaak om opnieuw de organisatie neer te zetten. Echter in de 32e minuut een vrije trap aan de rechterzijde van het veld. Waar iedereen aan een voorzet dacht, werd de bal over Joey heen geschoten in de verre hoek. De 0-2 stond op het scorebord. De veerkracht van het team werd opnieuw getest. In de 36e minuut een goede aanval van onze jongens, maar werd afgefloten voor buitenspel. Jammer dat we geen beelden kunnen terugzien, want de vlag van Dilettant ging wel erg makkelijk de lucht in.

(Wissel in de rust: eruit Calvin Custodio Monteiro, erin Ennio Ostiana)

De tweede helft werd min of meer een éénrichting naar het doel van Dilettant. Excelsior speelde met veel passie en hogere handelingssnelheid aan de bal. Er werd hard gewerkt met een resultaat in de 55e minuut. Jan Peteri kreeg de bal via een paar benen voor de voeten en schoot de 1-2 binnen. Bij  het pakken van de bal werd aanvoerder Daniel gehinderd, wat niet door de scheidsrechter gezien werd. Het team reageerde proffesioneel en liet zich niet van de wijs brengen. Mouwen opstropen en aan de slag…..dat was het effect op het team. In de 65e minuut opnieuw een stevige overtreding en praten tegen de scheidsrechter door spelers van Dilettant, wat een gele kaart opleverde. In de 72e minuut geel voor Abel. Dan in de 75e minuut. Een vrijetrap op links voor de Kralingers. De bal werd de 16 meter ingebracht en opnieuw een doelpunt van Jan. De 2-2 was een feit. Excelsior kreeg een paar prima kansen om de 3-2 te maken, wat net niet lukte. Dan opnieuw pech……. In de 81e minuut opnieuw een situatie waarbij 1 aanvaller niet goed opgepikt werd en de 3-2 werd opgetekend. De laatste 9 minuten waren spannend. Excelsior kreeg tot 2 maal toe een 100% kans, maar kon deze niet verzilveren.

Iedereen is ervan overtuigd. Blijft het team deze groei doormaken, dan gaat het punten pakken.

Zaterdag 8 december om 14:30 uur staat de wedstrijd bij VVOR 1 op de agenda.