VVOR 1 – SC Excelsior Rotterdam 1 (4-0) 6-1

09 December 2018

Over de wedstrijd bij VVOR kunnen we kort zijn. De uitslag is helder, waarbij opgemerkt kan worden dat het in de eerste helft meer dan 4-0 had kunnen zijn. Geen excuus dat 3 basisspelers gebleseerd of ziek waren, waarbij Aron 15 minuten geprobeerd heeft met griep te spelen. Calvin kwam erin. Vanaf de start was Excelsior niet scherp, speelde matig en liep het achter de feiten aan. Afspraken werden niet of minder goed nagekomen. De organisatie in het team was niet op orde. Kortom, 4-0 voor VVOR in de rust. Waar het team van John Bodmann de laatste wedstrijden in de 2e helft vaak goed terug in de wedstrijd kwam, was het de vraag of dit opnieuw zou lukken.

De 2e helft was iets beter aan de zijde van Excelsior. Al snel kwam het tot kleine kansen. Martijn (centrale verdediger) stak in de 53e minuut het middenveld over en kwam hierdoor in de 16 meter van VVOR uit. De keeper beging een overtreding en een strafschop werd gegeven. Abel nam deze, maar werd door de keeper gestopt. Een aantal momenten was Excelsior zich bewust om druk te zetten, waardoor VVOR het lastig kreeg. Donovan werd voor Mika ingebracht, wat gelijk een ander beeld gaf. Het harde werken van de invaller was de basis van het enige doelpunt van Excelsior. Donovan ging over links met kracht door en speelde de bal hard door het 5-meter-gebied van VVOR. De intikker was voor Calvin. Daarna voetbalde VVOR de wedstrijd uit en scoorde het nog 2 maal.

Voor de staf een goed moment om te zien waar het team momenteel staat. Welke stappen ondernomen worden in de winterstop. De komende week is er één focus. Komende zaterdag,  de laatste wedstrijd voor de winterstop,  winnen.

Langs deze weg willen we Quinten Lopes veel sterkte wensen met het herstel van zijn gescheurde binnenband in zijn knie.