SC Excelsior R’dam 1 – IJVV De Zwervers 1 (0-1) 1-3

16 December 2018

Wellicht het jongste team in deze competitie stond klaar om de strijd aan te gaan om de eerste 3 punten binnen te slepen. Prima spel en juiste energie leverde diverse kansen op voor Excelsior. Ook De Zwervers kregen kansen, maar Joey en zijn verdediging kwamen niet echt in de probemen. Snelle omschakelingen en handelingsnelheid van Excelsior deden het spel goed. Dan een ongelukkig moment in de 16 meter van de thuisclub. Een bal die net over een spits van De Zwervers ging, viel op de borst van Gary. Niets aan te doen, maar de bal viel wel in het doel en de 0-1 was een feit. Het team van John Bodmann toonde opnieuw de juiste instelling en bleef goed voetballen. In de 35e minuut opnieuw een prima uitbraak van Excelsior. Deze werd middels een overtreding door een middenvelder van De Zwervers gestopt (gele kaart). In de rust was de sfeer in de kleedkamer positief en werden wat punten op de i gezet.

In de 2e helft een opnieuw goed spelend Excelsior. De ingeslagen weg werd vervolgd en kansen rondom het doel van de tegenstander dienden zich aan. Steeds kon De Zwervers een voet tegen de bal zetten, waardoor het doelpunt niet gemaakt werd. In de 55e minuut opnieuw een ongelukkige situatie waaruit De Zwervers de 0-2 maakte. Hierop volgend was de organisatie van Excelsior een 10 tal minuten uit balans en een paar flinke overtredingen maakten het spel onrustig. De Zwervers met meer ervaren spelers gebruikte dit moment om in de 65e minuut de 0-3 te maken. Wat volgde was een prima prestatie van de 11 in het veld van Excelsior. Ronald Silva Medeiros maakte zijn debuut en viel als jeugdspeler prima in. Excelsior kwam terug in de organisatie en speelde in de verdediging 1 op 1. Dit leverde een mooie aanval op waaruit Mika met het hoofd de 1-3 maakte. Mika normaal spits, deed het prima als voorstopper in de gehele wedstrijd. In de 72e minuut gedoe in het veld. Patrick beging een overtreding voor de dugout van De Zwervers. Dit leverde een vervelende situatie op in het veld, waarbij de negatieve energie zich ook richtte tegen de prima fluitende scheidsrechter. Resultaat was dat Patrick een rode kaart kreeg, alsmede twee spelers van De Zwervers. Excelsior bleef aandringen en in de 80e minuut het debuut van Andrew Valois-Smit. Met 5 aanvallers, een aangesloten middenveld en 2 verdedigers achterin, kwam Excelsior niet meer in de problemen. Eindstand 1-3, maar het team mag trots zijn op de wijze hoe gevoetbald werd. Op naar de 2e helft van het seizoen waarbij elke wedstrijd een finale is.

De selectie en staf van SC Excelsior Rotterdam 1 en 2 wensen u een fijne kerst en sportief nieuw jaar.