Winst oefenduel SC Excelsior 1

13 January 2019

Op een koude en regenachtige middag werd door het eerste team van Sc Excelsior een oefenwedstrijd gespeeld tegen Rotterdam United 1. De thuisploeg had wat mutaties in verband met een aardige ziekenboeg. Naast de griep waren er nog steeds een aantal geblesseerde spelers die niet inzetbaar waren. Hierdoor kregen wat spelers van het tweede team de mogelijkheid om te spelen.

Door wat spelers op een andere positie en een Rotterdam United dat vanaf de start heel veel druk opbouwde, leek het even dat onze mannen niet scherp waren. In 1 minuut en 13 seconden lag de bal al achter de keeper van de thuisploeg. De spelers waren  rustig en pikten de draad snel op. Excelsior bleef  goed voetballen en gaf weinig meer weg. Aanvallend liep het op een aantal momenten heel goed, maar lukte het scoren net niet. Uiteindelijk een prima aanval via Gary over links. De bal werd hard door de 5 meter geschoten en Mika tikte hard de 1-1 in. Excelsior bleef zoeken naar kort spel om daarna de bal te verleggen. Dit resulteerde een paar keer in een gevaarlijke aanval, maar steeds wist de keeper of verdediging van Rotterdam Untited een doelpunt te voorkomen.  Dan een scherp moment van Joey (keeper). Hij zag Mika een loopactie starten en plaatste de bal over de verdediging van de tegenstander. Prima aanname en doorgang richting de zestienmeter. De verdiende 2-1 was een feit.

Na de rust werden wat wissels ingebracht. Dit veroorzaakte mogelijk een meer onrustig beeld bij Excelsior. Aantal zaken liepen minder lekker en de tegenstander kreeg meer vat op het middenveld. Ronald, die na de winterstop is doorgekomen uit JO17-1 en voor vast is aangesloten bij de senioren, kreeg de bal rondom de zestienmeter.  Een paar goede versnellingen en hij schoot de 3-1 erin. Prima actie van de 17 jarige jeugdspeler.

Hierop volgde van beide partijen een minder goede fase, waarbij Rotterdam United wel een paar kansen kreeg. Hieruit werd 10 minuten voor tijd de 3-2 gemaakt. Excelsior deed de deur op slot en de eindstand bleef 3-2.Complimenten aan het jonge team van John Bodmann.