DRL 1 – SC Excelsior Rotterdam 1 (1-1) 2-3

20 January 2019

De winterstop zit erop, maar koning winter klopt aan de deur. Tegenstander was DRL 1 op sportpark De Leeuwenkuil aan de Spinozaweg op Zuid. Om iets over half drie werd afgetrapt. Beiden teams kunnen de  punten goed gebruiken, dus het was om die reden een belangrijke wedstrijd. Na 10 minuten een eerste kans voor Excelsior. Door goed drukzetten op de verdediging, kwam de keeper van DRL onder druk te staan en schoot de bal tegen spits Mika aan. De bal ging net naast het doel van de tegenstander. Het minder sterke punt van DRL was gevonden. Druk zetten op de verdediging. Door hoger te staan, was er meer ruimte achter de laatste linie van Excelsior.  In de 14e minuut een gevaarlijke aanval van DRL, maar Joey (keeper) deed wat nodig was. Excelsior kwam vaker in de aanval, waarbij DRL alleen kon openen door de lucht. Beiden teams hielden elkaar in balans. Dan in de 30e minuut. Het druk zetten van de voorhoede, bracht DRL in de problemen. In de eigen 16 meter speelde een verdediger de bal terug op de keeper. Deze pakte de bal op, wat een overtreding was. Een indirecte vrije trap op minder dan 10 meter voor het doel van DRL. Dat lijkt eenvoudig, maar de bal moet er wel in. Abel achter de bal en met een kort tikje kon hij hierop de bal hard en hoog het doel in schieten. De 0-1 was een feit.

DRL had ervaren spelers die op divisie en hoofdklasse niveau hebben gespeeld. De druk werd hoger en de strijd op het middenveld werd heftiger. Diverse overtredingen waren over en weer nodig.  In de 40e minuut was Excelsior minder scherp in de duels en greep niet in bij de aanvallers van DRL. Een afstandschot van ongeveer 25 meter en de 1-1 was een feit. Dit werd ook de ruststand.

Na de thee en aanwijzingen van de staf aan de selectie, werd de 2e helft een duel van twee teams die de wil hadden om te winnen. Een prima aanval van Excelsior over rechts. De bal werd over de verdediging van DRL geplaatst in de looplijn van Jan. Deze ging op snelheid de 16 meter in en de 1-2 was en feit. Dus niet….de grensrechter stond onterecht met zijn vlag omhoog, waarop de de scheidsrechter dit zuivere doelpunt afkeurde. Dit motiveerde de selectie van John Bodmann en het spel werd steviger. In de 73e minuut een lichte overtreding van Mika, wat hem geel opleverde. Dan in de 74e minuut. Opnieuw en sterke aanval van Excelsior over links. De bal werd hard door de 5 meter geschoten en met geluk door de kluts van 2 DRL spelers in eigen doel gewerkt. Nu wel de 1-2 op het wedstrijdformulier. DRL in verwarring. Hiervan werd slim gebruik gemaakt en Mika kreeg de bal op rechts, ging de 16 meter in en schoot hard schuin in de linker hoek. In de 75e minuut stond het 1-3 voor Excelsior.

Het laatste deel van de wedstrijd stond in het teken van verdedigen van deze voorsprong en met counteren kijken of er nog een doelpunt gemaakt kon worden. In de 79e minuut een overtreding van Quinten die te laat was bij zijn directe tegenstander. Een gele kaart was het gevolg. In de 80e minuut geel voor een speler van DRL voor praten tegen de scheidsrechter. In de 89e minuut gaf de scheidsrechter aan dat er 7 minuten werden bijgetrokken. Dit leverde bij DRL extra energie op en Excelsior kwam er steeds lastiger uit. In de 94e minuut gebeurde het toch. Een moment van minder scherp zijn en een misverstand in de communicatie. De 2-3 was een feit wat tevens de eindstand was. Een goede prestatie van het team, waarbij iedereen het teambelang voorop had gezet. Dan krijg je loon naar werk.

Opnieuw werd een jeugdspeler van Excelsior de kans geboden om aan te sluiten bij de beiden selectieteams van de senioren. Gilliano Deekman was speler van JO19-1 en krijgt de rest van het seizoen de kans om ervaring op te doen het 2e en 1e team. Hiermee gaf John Bodmann een signaal af dat iedereen die eraan toe is, een kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen binnen de club.

Wissels: 70e minuut Gilliano voor Jan. 86e minuut Ismaiil voor Abel.