Competitie eruit…..dan een strandtraining

26 January 2019

 

Na de koude afgelopen week en de witte velden, besloot de KNVB dat er geen competitie gespeeld kon worden.

Een mooi moment voor het 1e team van Excelsior om een strandtraining te houden. Na verzamelen op Excelsior en wat krentenbollen  achter de kiezen, ging men op weg naar Hoek van Holland. De gehele staf met Roberto van JO19-1 en Wim van SC2 waren aanwezig. Koos van JO19-2 was verhinderd. Na een eerste uitleg van de trainers, begon de looptraining door het zand naar de pier. Een tochtje van totaal 2 kilometer heen en terug. Hierna een flinke intervaltraining onder leiding van Khalid en de mannen waren lekker warm. Dat kon je niet zeggen van een aantal stafleden.

Na de intervaltraining stond het positiespel op het programma. Een iets groter veld dan normaal en met een stevige wind maakte het een behoorlijke uitdaging om een en ander goed uit te voeren. Met een paar aanwijzingen verliep dit prima. Tijd om te sprinten. Dit hakte er goed in en het mulle zand was geen vriend van de spelers. Hierna een partijspel met veel lol en goed voetbal. De vermoeidheid werd merkbaar en werd het tijd om te gaan lunchen.

Of toch  niet…….

Een kleine hobbel lag naast het restaurant. Die konden we niet laten liggen en iedereen mocht bovenop van het uitzicht genieten, na 5 maal op tempo erop en eraf te zijn gesprint.  Dan uiteindelijk toch de lunch.

Het team kan terugkijken op een geslaagde middag en de staf was zeer tevreden over de geleverde arbeid en samenwerking als team.

Terug naar overzicht