Excelsior 1 onderuit tegen IJsselmonde

10 February 2019

De mannen van John Bodmann kwamen goed uit de winterstop. Ondanks het verlies tegen koploper Charlois, werd er met passie goed gevoetbald. Tegen IJsselmonde was dit minder goed zichtbaar. Voor het trouwe publiek een niet herkenbaar Excelsior. Vanaf de start was Excelsior niet scherp genoeg. IJsselmonde was fysiek wellicht sterker, maar de Kralingers maakten het de tegenstander niet moeilijk met snel positiespel en bal rond laten gaan, de enige wijze om het ervaren team van Zuid te kloppen. Excelsior kreeg in de 4e minuut een waarschuwing. Een afstandschot  ging net over. Echter in de 5e minuut was het wel raak. De verdediging stond op lijn en de versnelling van IJsselmond was voldoende om de 0-1 in te tikken. Eigenlijk bestond de rest van de eerste helft uit het niet benutten van kansen aan de zijde van IJsselmonde en het geen vuist kunnen maken van Excelsior. De rust werd gebruikt om verbeteringen door te voeren en de eerste wissel (Ismail eruit, Ronald erin).

De tweede helft lukte het Excelsior niet om extra energie te vinden om de strijd aan te gaan. In de 52e minuut een strafschop voor IJsselmonde die werd benut. De 0-2 op het scorebord. Kort daarna een overtreding voor de 16 meter van Excelsior. Een muur en drukte in de 16 meter was niet voldoende om de 0-3 te voorkomen. De bal ging in de rechterhoek en buiten bereik van Joey (keeper). Toen was de energie op bij de rood-zwarten.  Een wissel in de 70e minuut  (Pedro eruit, Jan erin). Kort daarop een uitgespeeld doelpunt van IJsselmonde. Toch bleef Excelsior het het proberen. Martijn zette als cenrale verdediger een aanval op, liep door en bracht de bal van de rechterzijde de 16 meter in. Door de drukte kon er niet op doel geschoten worden. De bal werd verwerkt in de voeten van een Excelsior speler. Een overtreding volgde en op ongeveer 25 meter een vrije trap die door Abel prima werd ingeschoten. In de 80e minuut een wissel bij Excelsior (Ennio eruit, Gilliano erin). In de 86e minuut een botsing tussen Patrick en Gary op een hoge bal, waar IJsselmonde van profiteerde. De eindstand van 1-5 was een feit.

Zaterdag 16 februari om 14:30 uur de wedstrijd uit bij Zwarte Pijl.