SC Excelsior 1 maakt geen vuist tegen Zwarte Pijl

17 February 2019

De vorige wedstrijd tegen  Zwarte Pijl thuis was er één van spanning en toen waren de teams aan elkaar gewaagd. Het team van John Bodmann heeft elk punt nodig om nacompetitie veilig te stellen. Afgelopen zaterdag was het mooi weer, het grasveld was vochtig en het trouwe publiek van de club stond langs de kant. Duidelijke doelstellingen waren afgesproken.

Na 2 minuten lag de bal achter keeper Joey. Een vrije trap van rechts voor Zwarte Pijl werd door de lucht naar de linkerzijde van de 5 meter gebracht. Een vrije kopkans en tegenlicht van de zon en Zwarte Pijl stond op voorsprong. Niets aan de hand, omdat het team vaker vroege tegendoelpunten kon omzetten. Een rommelige 10 minuten was vervolgens gevolg aan beide zijden. In de 11e minuut een doorbraak van Zwarte Pijl, waarbij de spits de zestienmeter inging. Joey kwam uit en voorkwam een doelpunt hiermee. Echter liet de speler van Zwarte Pijl zich vallen zonder contact met onze keeper. De scheidsrechter floot voor een strafschop. Daarmee werd het 2-0. Excelsior vocht tegen zichzelf en kon geen vuist maken. Gevolg dat het team met 4-0 de kleedkamer opzocht.

John Bodmann wisselde 2 spelers en het strijdplan werd aangepast. Eén op één achterin voetballen, zodat de druk op de verdediging van Zwarte Pijl hoger werd. Dit werkte een aantal malen, waardoor Excelsior wat kleine kansen kreeg. Een fraaie kopbal van Mika werd met moeite gepakt. Voor de toeschouwers was te zien dat een aantal spelers binnen het team van Excelsior het niet lukte om extra energie op de mat te leggen. Hierdoor kon Zwarte Pijl wat eenvoudiger opbouwen en kwam het tot de eindstand van 6-0. Gary kreeg in de 70e minuut een vervelende overtreding in zijn gezicht en viel geblesseerd uit.

Bijzonderheden:
45e min: Ismaiil en Quinten eruit, Ennio en Pedro erin.
70e min: Gary eruit en Gilliano erin.
Geel voor Abel. Hij mist volgende wedstrijd.

Volgende week wacht de lastige wedstrijd tegen DVO uit Vlaardingen. De doelstelling voor het team blijft haalbaar, omdat de directe concurent met 7-0 had verloren. Er is dus voldoende kans om nacompetitie te halen.

Sportclub 2 was vrij, maar speelde een oefenwedstrijd. Deze werd net verloren met 1-0. Er werd goed gespeeld. Kansen werden onvoldoende benut, maar de opbouw en speelwijze van coach Wim Berends wordt herkenbaar.