Goed spel SC Excelsior 1 tegen Leonidas

24 February 2019

Na een mindere periode van het eerste team, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd thuis tegen Leonidas op de agenda. Een paar nieuwe namen op het wedstrijd formulier. Waar eerder Ronald Silva Medeiros als jeugdspeler de kans kreeg aan te sluiten bij de selectie, begon Karel Wittebroek als junior aan deze wedstrijd. Op de bank Youssef Belhadj als 3e jeugdspeler.  Na een eigen wedstrijd sloten Paul, Laurens en Ferre uit de JO19 aan. Met 6 jeugdspelers uit de stal van Excelsior, gaf de staf aan graag te willen werken met een jonge groep.  De jongste selectie in de 3e klasse met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar.

Excelsior deed het prima. De organisatie stond goed en afspraken werden nagekomen. Het balbezit was hoofdzakelijk voor Excelsior. Leonidas deed het prima en probeerde openingen in de verdediging te zoeken door het spel steeds te verleggen. Op een paar momenten na was dit niet gevaarlijk en kon Excelsior counteren. Mika deed als spits goed mee en creëerde onrust in de verdediging van Leonidas. Karel en Ronald maakte hier gebruik van. Een prima scheidsrechter die er bovenop zat, veroorzaakte dat de eerste helft goed verliep. Met de ruststand van 0-0 werd de kleedkamer opgezocht.

In de 2e helft opnieuw teams die elkaar in evenwicht hielden. Excelsior speelde voornamelijk op de helft van Leonidas, maar het creëren van kansen bleef lastig voor beiden partijen. Een prima crossbal van Daniel op Aron die de bal meegaf aan Karel. Karel stond niet buitenspel en kwam hiermee in de rechter zone 1 op 1 met de keeper. De bal werd net iets te hoog gemikt en ging over het doel van Leonidas. Op deze wijze ontstonden een paar mogelijkheden voor Excelsior. Dan in de 53e minuut een diepte bal links van het doel van Joey. De verdediging van Excelsior greep goed in, waarbij Joey snel terug naar zijn doel ging. Daar stonden 2 spelers van Excelsior klaar om de doelman te helpen. Vanaf de achterlijn een vreemd schot van Leonidas die tussen de doelman en 2 spelers hoog het over de lijn draaide. Hiermee was de 0-1 gemaakt. Excelsior speelde hierop goed verder. Het kwam tot een aantal nieuwe kansen, maar  de 1-1 werd niet gemaakt. Doordat er maximaal druk gezet werd, was er veel ruimte achter het middenveld. In de 76e minuut een gele kaart voor Leonidas. Waar iedereen een doelpunt van Excelsior zag aankomen, werd  in de 78e minuut door Ronald een bal teruggespeeld over 30 meter op Pedro. Pedro stond onder druk van de spits van Leonidas, waardoor hij in 1 keer raken de bal moest verwerken. Deze bal viel goed voor Leonidas, waarop een counter ontstond. De 0-2 was een feit. Ondanks deze achterstand bleef het team zoeken naar een doelpunt. In de  80e minuut een hoekschop voor Excelsior. Prima genomen en waar iedereen dacht aan de 1-2, ging de bal net aan de verkeerde zijde van de paal langs het doel. In de 85e minuut weer geen geluk voor het team. Een prima hard ingeschoten bal tegen de onderkant lat. De bal stuiterde op de grond op de doellijn en kon weggewerkt worden door Leonidas. Eindstand 0-2. Na-competitie is nog steeds haalbaar, daar de directe concurrent gelijk speelde.

Lekkerkerk 3 – SC Excelsior Rotterdam 2 (2-3 en gestaakt)
Wim Berends moest met SC Excelsior 2 om 15:00 uur uit spelen bij Lekkerkerk 3. Met aanvulling van Ennio en Kelvin i.v.m. zieken en afzeggingen, ging men aan de bak. Scheidsrechter H.P. van Vliet had de leiding. Een grimmige wedstrijd waarbij de scheidsrechter in de eerste helft een rode kaart gaf aan Lekkerkerk. Ruststand was 1-1, waarbij Excelsior eigenlijk voor had kunnen staan. Na de rust een wedstrijd met veel overtredingen en hard spel. Kennelijk was de situatie dusdanig vanuit de zijde van Lekkerkerk, dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte vanwege wanordelijkheden. De stand was 3-2 .

Zowel Excelsior 1 als het 2e team zijn competitie vrij komend weekend. Er volgen wel oefenwedstrijden.

Pupil van de week Puck Schapendonk bij de voorbespreking aanwezig.