Winst SC Excelsior Rotterdam 1 op DVO’32

09 March 2019

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie op het programma. DVO’32 uit Vlaardingen is een ervaren ploeg en heeft maar 19 doelpunten tegen. Excelsior kon niet beschikken over aanvoerder Daniel. Vandaag kreeg centrale verdediger Martijn de band om de arm van trainer John Bodmann. Onder leiding van scheidsrechter M. Hooijer werd om 15:00 uur afgetrapt op Sportpark Woudestein. Al snel liet Excelsior haar tanden zien. In de 2e minuut een lange bal op de rechtsbuiten Ronald. Deze kapte zijn directe tegenstander uit en bracht de bal de 16 meter in bij Mika, die op zijn beurt op doel schoot. De keeper van DVO’32 kon deze bal oppikken. In de 5e minuut wederom een goede aanval over een aantal schijven. Gary kreeg als linksbuiten de bal. Speelde deze op Mika die op zijn beurt Abel zocht. Een DVO’32 been onderbrak de aanval, maar Pedro pikte de 2e bal goed op. De bal op Ronald die de 16 meter inging. Opnieuw een schot op doel van de tegenstander, welke opgepikt werd door de keeper. Al snel bleek dat de verdediging van DVO’32 moeite had met de snelle aanvallen en bewegende spitsen. In de 16e minuut een ingooi van Quinten aan de rechterzijde rond de middenlijn. Goed doorkoppen van Abel die over de verdediging van DVO’32 ging. Mika kreeg de bal goed mee en ging 1 op 1 naar de keeper. 1-0 was het resultaat. De verdediging van Excelsior, onder leiding van Aron en Martijn, had de aanvallers prima onder controle. Dan een hoekschop op links voor DVO’32 in de 20e minuut. De bal werd voor keeper Joey ingekopt en de 1-1 was een feit. Niets aan de hand en Excelsior bleef aandringen. In de 24e minuut een goede sliding op de bal van Martijn, waarbij beide spelers over elkaar heen vielen. Een lichte blessure voor Martijn als gevolg. Hij werd gewisseld voor Ennio. Even aanpassen en Excelsior ging verder met goed voetbal. In de 30e minuut een diepe bal de 16 meter in waarbij de verdediger en de keeper moeite hadden met de bal. Hier kon Ennio van profiteren en de 2-1 werd binnen geschoten. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft ging DVO’32 meer drukken en hoger staan, zodat de verdediging van Excelsior meer weerstand moest verwerken.  Het werd een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Joey. Dan een ongelukkige handsbal van Aron. De scheidsrechter besloot toch om een strafschop te geven en de 2-2 werd gemaakt. Joey zat er wel erg goed bij, maar de bal werd hard tegen het net geschoten. Excelsior toonde veerkracht en bleef voetballen. In de 67e minuut een prima opening van Ronald op Ennio en de bal werd hard door het 5 metergebied geschoten. Een voetje tegen de bal was genoeg om een doelpunt te maken, maar dit lukte net niet. In de 70e minuut een wissel aan de zijde van Excelsior. Gary eruit en Youssef erin. In de 71e minuut zag Ennio de keeper iets te ver voor het doel staan. Een afstandschot ging net over de lat heen. In de 78e minuut een prima steekbal achter de verdediging van DVO’32 door Ronald. Ennio stond niet buitenspel en kon de achterlijn halen, trok de bal hard voor en Mika tekende voor de 3-2. Prima aanval. In de 80e minuut gaf Ennio aan last te hebben na een flinke overtreding die op hem was gepleegd. Voor Ennio kwam junior speler Justice in de ploeg en debuteerde hiermee in het 1e team. Een spannende slotfase van de wedstrijd met een bal op de paal en voorlangs bij het doel van Excelsior. Maar de winst was binnen!

Zaterdag 16 maart staat de uitwedstrijd tegen CION 1 op de kalender. 

 

Excelsior 2 – Nieuwerkerk 2

Om 13:00 uur speelde SC Excelsior 2 zijn thuiswedstrijd op veld 2 tegen koploper Nieuwerkerk 2. Een wedstrijd die op en neer ging en waarbij Excelsior kansen kreeg. Uiteindelijk trok Nieuwerkerk aan het langste eind en won met 3-6. Volgende week zaterdag is het tweede team vrij.

 

 

Terug naar overzicht