Verlies SC1 bij CION (2-0) 4-1

17 March 2019

Na een goede wedstrijd afgelopen week tegen DVO’32, stond de partij tegen CION in Vlaardingen op het programma. Een kans om in te lopen op DRL. Het veld werd na 12:00 uur goedgekeurd en om 14:30 uur werd afgetrapt. Vanaf de start zat Excelsior niet goed in de wedstrijd. CION kreeg vat op het spel en had de eerste helft wind mee. Na 9 minuten spelen ontstond de 1-0 achterstand. Minder sterk middenveldspel en verdedigen van onze jongens gaf mogelijkheden voor CION. Rond de 20e minuut een aantal goede aanvallen van Excelsior, maar onvoldoende lastig om de keeper te kloppen. De wind hielp CION bij de 2-0. In de 25e minuut een hoekschop voor de thuisclub en de bal woei over onze keeper naar de 2e paal en erin.  In de 35e minuut een wissel bij Excelsior. Abel op het middenveld eruit en Youssef erin. Hierdoor kwam er meer agressie op het middenveld om de bal te winnen. In de rust een 2e wissel. Mika geblesseerd aan zijn rug eruit en Justice erin. Hierdoor een aangepaste voorhoede aan de zijde van de uitploeg.

De tweede helft een iets beter Excelsior wat de strijdt op het middenveld meer onder controle kreeg. In de 60e minuut de 3e wissel bij Excelsior. Ismaiil eruit en Karel erin als rechtsbuiten. Dan in de 75e minuut een diepe bal van Pedro op Aron. Deze speelde Ennio in en kreeg de bal terug voor de zestienmeter van CION. Aron speelde zich vrij en met een goed schot werd het 2-1. Hiermee kwamen de kansen terug voor een gelijkspel. Echter gelijk na de aftrap een aanval van CION over links. Quinten maakte een sliding binnen het zestienmetergebied van Excelsior,  nabij de achterlijn en de speler van CION lag op de grond. De scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop geven. Deze werd benut en de 3-1 was een feit.  Het lukte Excelsior niet op de draad op te pikken en in de 74e minuut stond het 4-1. De directe concurent DRL speelde gelijk, waardoor de komende wedstrijd bij Excelsior erg belangrijk wordt voor de Kralingers. Het is erop of eronder. Alle steun van publiek is komende zaterdag nodig.

Zaterdag 23 maart 2019 om 15:00 uur de thuis wedstrijd tegen DRL.

Het 2e team van Excelsior was dit weekend vrij.
JO19-1 won thuis van VFC JO19-2 met 5-0
JO19-2 verloor thuis van SVS JO19-2 met 5-7

Zaterdag 23 maart 2019 speelt het 2e team thuis tegen Perkouw 2 om 13:00 uur. 

 

Terug naar overzicht