Excelsior 1 – DRL 1 1-5 (0-1); winst Excelsior 2

24 March 2019

Afgelopen zaterdag was een kans om directe degradatie te voorkomen. De wedstrijd tegen DRL 1 thuis op veld 2 verliep minder goed dan gehoopt werd. Een 1-5 nederlaag zegt voldoende. Er waren voldoende kansen voor Excelsior, maar het net werd niet geraakt. In de 8e minuut stond DRL voor met 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een wissel. Gary werd vervangen door debutant Jonnathan Geertuida. In de 52e minuut een vrije trap voor DRL op 30 meter. Een harde trap op doel en de bal schampte een speler. Hierdoor veranderde de bal van richting en de 0-2 was een feit. In de 60e minuut Quinten eruit en Justice erin. Vanaf minuut 64 ging het snel. 64e minuut 0-3, 67e minuut 0-4 en in de 74e minuut 0-5. In de 70e minuut werd Martijn gewisseld voor Yoessef. UIteindelijk scoorde Ismaiil in de 86 minuut de ere-treffer.

Het team is nu afhankelijk of DRL de laatste wedstrijden onderuit gaat. Dan moet Excelsior alle wedstrijden winnen om op deze wijze nacompetitie veilig te stellen.

Dinsdag 26 maart om 20:00 uur speelt Excelsior thuis tegen Botlek 1 voor de Corso Casino Cup.

SC Excelsior 2 wint van Perkouw 2

Het 2e team van Excelsior deed goede zaken tegen Perkouw 2 afgelopen zaterdag thuis op Woudestein. Al snel scoorde Excelsior haar doelpunten. In de rust stond de teller op 3. Na de rust een iets sterker Perkouw. Echter voor het 2e jonge team van de club onder leiding van Wim Berends geen probleem. Eind stand 6-0.

Zaterdag 30 maart om 12:00 uur de uitwedstrijd bij Gouda 2.

JO19-1 speelde gelijk uit bij HBSS JO19-1 met 2-2
JO19-2 speelde gelijk uit bij Strijen JO19-1 met 0-0