Strijdend Sportclub Excelsior 1 en winst 2e team

14 April 2019

Zaterdag kwam VVOR, de nummer 2 in de competitie, op bezoek bij SC Excelsior Rotterdam. In de basis de 16 jarige keeper Leo, omdat Joey in de vorige wedstrijd  een rode kaart kreeg. Met Ronald en Karel op de flanken,  Mika als spits en in het midden aanvoerder Martijn een behoorlijk jonge voorhoede. Achterin ook jonge jongens met centraal Kelvin naast Aron. Linksback Patrick en aan de rechterzijde Justice. Ismaiil en Pedro voor de laatste linie en de 11 strijders mochten aantreden op veld 2. Op de bank Gary, Daan Quinten en Kadir.

Bij aanvang gelijk strijd en veel druk aan de zijde van Excelsior. Dit leverde in de 5e minuut een mooie aanval op. Justice kwam voor zijn man en kopte de bal naar links richting Ronald. Deze kon de 16 meter bereiken en hard voorgeven. Mika was goed doorgelopen en schoot de 1-0 in. Dit deed Excelsior goed. In de 10e minuut een prima aanval. Ronald pakte de bal snel af op het middenveld en verlegde de bal naar rechts waar Mika de achterlijn haalde. Een prima voorzet op de doorgelopen Martijn die net een centimeter te kort kwam om goed in te koppen. De bal ging net naast de kruising. Er volgde een stevige pot voetbal, waarbij Leo diverse schitterende reddingen had en Excelsior in deze fase op de been hield. In de 35e minuut een harde overtreding op Karel waardoor hij niet verder kon. Gary op zijn plek. Een paar keer kwam hij te laat en kreeg voor een overtreding een gele kaart. Excelsior ging met 1-0 de kleedkamer in.

In de 2e helft VVOR met 3 spitsen. De druk werd meer, maar Excelsior bleef tegenstand bieden. Hard werken en strijd voor elke meter. De wedstrijd werd steviger en over en weer flinke overtredingen. De scheidsrechter had er zijn handen vol aan. Aron en Ismaiil kregen in de 60e minuut geel voor praten tegen de scheidsrechter. Dan in de 64e minuut een botsing tussen Aron en een speler van VVOR. Reden voor de scheidsrechter om de 2e gele kaart te trekken voor Aron, dus met rood het veld af. Met nog een klein half uur te spelen op de klok een uitdaging voor het team. Mika werd naar achteren gehaald, waardoor Gary en Ronald anders voorin kwamen te staan. In de 67e minuut een goede aanval door het midden van VVOR. De 1-1 was een feit. Ondanks deze tegenslag bleven de 10 Kralingers knokken voor wat ze waard waren. Een aantal counters van Excelsior kwamen net niet goed uit om te scoren.  In de 80e minuut een wissel. Patrick er noodgedwongen uit en Quinten erin. Dan in de 88e minuut een kopbal van Martijn die vanuit de eigen 16 meter links eruit ging. Met veel ongeluk viel de bal op de hak van Ronald. De bal schot terug de 16 meter in voor de voeten van VVOR en de 1-2 was een feit. Tevens de eindstand.

Met veel strijd en wetenschap dat je tegen de nummer 2 dit op de mat kan leggen, wordt er met nieuwe energie uitgekeken naar de wedstrijd van komende zaterdag bij de nummer 7 Dilettant. Omdat ook DRL verloren had, zijn er nog kansen voor Excelsior m.b.t. het behalen van de nacompetitie.

SC Excelsior Rotterdam 2 won met 2-0 van Barendrecht op Woudestein .
Doelpuntermaker was Zinnedien die beiden coals voor zijn rekening nam.