Dilettant 1 – Excelsior R’dam 1

21 April 2019

Zaterdag was er wat puzzelwerk aan te pas gekomen om een eerste team op de been te krijgen. Diverse straffen werden uitgezeten en een aantal pijntjes waren hier gezamenlijk de oorzaak van. In de basis Leo (keeper), Quinten, Martijn, Kelvin, Pedro, Ronald, Mikail, Ismaiil, Gary, Karel en Justice, Op de bank de debutanten Lex, Daan en Remy. In de eerste minuut een prima aanval van Excelsior over links. Ronald kon voorzetten en Karel kopte net naast. Dan miscommunicatie in de 3e minuut achterin bij de Kralingers. Daar profiteerde de spits van de thuisploeg van en de 1-0 was een feit. Een flinke domper voor het team, wat gelijk merkbaar was in het veld. Onrust en het overslaan van het middenveld leverde geen gevaar op. Een vervelende botsing voor de uitkomende Leo, waardoor hij geblesseerd raakte aan zijn rechter knie. Ondanks de pijn en een beperking bleek hij een bikkel en werd pas in de rust gewisseld. Het spel bleef op en neer gaan, maar Excelsior kon geen kansen creëren.  In de 20e minuut de 2-0 voor Dilettant middels een schot op afstand. Mikael kreeg in minuut 29 een gele kaart, nadat hij door de scheidsrechter eerder was aangesproken op zijn overtredingen. Een lichte overtreding, maar voor de scheidsrechter voldoende om de kaart te trekken. In de 40e minuut een wissel. Quinten eruit en Lex kreeg zijn debuut in het 1e team. Pedero was in een onbewaakt moment zijn directe tegenstander even kwijt. Deze kopte de bal tegen Leo aan, waarbij de 2e bal voor de voeten van een Dilettant speler viel en hij de 3-0 scoorde. Dan in de 45e minuut een diepe bal op Karel die de 16 meter in ging. Daarbij de bal vooruit kreeg en door de keeper van Dilettant onderuit werd getackeld. Een soortgelijke situatie leverde eerder in de competitie een rode kaart voor Joey op. De scheidsrechter oordeelde deze situatie met geel. De strafschop werd benut, waarbij de ruststand op 3-1 kwam.

Omdat Leo niet verder kon, werd Kelvin de keeper, wat hij als jeugdspeler eerder was geweest. De 2e helft een steviger Excelsior. Daan maakte zijn debuut op het middenveld. Martijn als laatste man gaf rust achterin. Echter was het Dilettant wat de 4-1 maakte in de 50e minuut. In de 60e minuut werd Karel vervangen door Remy.

Het bleef bij 1 tegendoelpunt in de 2e helft. Excelsior kreeg wat kansen, maar deze werden niet benut. De komende 2 zaterdagen speelt Excelsior 1 niet. Een goede periode om te herstellen van pijntjes en hard te trainen voor de laatse kansen voor het spelen van nacompetitie. Het 2e team speelt zaterdag 4 mei bij CKC.