Anne Nurra stopt einde seizoen

09 May 2019

Eind dit seizoen stopt Anne Nurra als Hoofd Opleiding van de meidenafdeling van SC Excelsior. Haar functie wordt in het nieuwe seizoen overgenomen door Leon van Zanten in de rol van technisch coördinator, en Ixora Balootje in de rol van algemeen coördinator. Zo’n drie jaar geleden is Anne Nurra begonnen als technisch coördinator van de meidenafdeling, waarbij zij verantwoordelijk werd voor de groei en opbouw van meidenafdeling SC Excelsior. De meidenafdeling begon met een 40-tal speelsters en groeide elk jaar verder naar nu 140 speelsters op recreatief- en prestatief niveau. Ontwikkelen vanuit individueel spelplezier op elk gewenst niveau was steeds het streven. En dat is gelukt, want vanaf seizoen 2019-2020 is er van elke leeftijdsgroep in de KNVB competitie van 5 t/m 18 jaar een team van SC Excelsior ingeschreven.

Anne Nurra blijft wel verbonden aan Excelsior, alleen in een andere rol. De uitdaging van het begeleiden naar een hoger niveau blijft, en daarom zal Anne Nurra zich nu richten op de trainers van Sportclub Excelsior. Komend seizoen start SC Excelsior met trainersbegeleiders waarmee er meer aandacht is voor hun ontwikkeling. De trainers worden ‘On the Job’ ondersteund tijdens trainingen en wedstrijden. De trainers volgen klassikaal een interne opleiding en krijgen workshops aangeboden waarmee de trainer optimaal begeleid wordt in zijn ontwikkeling.

Zelf zegt Anne Nurra er het volgende over: “Na 3 jaar vol passie en met een hart voor het meidenvoetbal binnen SC Excelsior, is het voor mij tijd om het stokje over te geven. Ik ben supertrots op het resultaat: een bloeiende meidenafdeling, geheel geïntegreerd binnen de sportclub. Ik zie speelsters die vol trots in het shirt van SC Excelsior in de KNVB competitie spelen; speelsters die vanuit ‘positief coachen’ met oog voor het individu, worden begeleid naar een hoger niveau. Een nieuwe uitdaging wacht op mij, namelijk als trainersbegeleider. Zo blijf ik nog wel verbonden aan onze mooie club en zal ik op de velden rondlopen en de trainers ondersteunen tijdens training en wedstrijden. Het doel is om met de juiste begeleiding, aandacht en waardering, de trainers meer plezier te laten krijgen in het opleiden van spelers/sters en zo het ’train-de-trainer’ uit te rollen, uit te voeren, en verder te ontwikkelen.”

Terug naar overzicht