Verslag SC Excelsior 1 – Simonshaven 1

21 September 2019

Het nieuwe seizoen is eindelijk gestart na een stevige voorbereiding voor de SC Excelsior selectie. Het zonnetje brandde lekker op Woudestein. Veel publiek rondom de velden. Zij konden om 13.00 uur SC Excelsior 2 tegen Capelle 8 aanschouwen. Trainer Ton Groeneweg kon over een brede selectie beschikken. De wedstrijd was goed in balans en de eindstand was 1-2. Jimmy Smits scoorde voor Excelsior.

Om 15.00 uur begon de wedstrijd van SC  Excelsior 1 tegen Simonshaven 1. Scheidsrechter Potuijt floot af, nadat de pupil van de week eerst gescoord had in het doel van Simonshaven. Excelsior kwam goed uit de startblokken en had in de eerste 10 minuten goede kansen om op voorsprong te komen. Het spel van de thuisploeg oogde fris en positioneel werd er prima gespeeld. In de 12e minuut opende Mika Kaplan de score na een assist van Roland Peeters. Hierna een fase waarin Excelsior goed bleef voetballen en er diverse goede aanvallen elkaar opvolgden. In de 25e minuut een aanval van Simonshaven waarbij een aantal spelers van de thuisploeg niet alert reageerden. De 1-1 was een feit. Excelsior pikte de draad gelijk op en het tempo ging omhoog. Er werd zorgvuldig gespeeld en rondom de 16 meter van de tegenstander trachtte men voetballend voor de keeper te komen. Door balverlies moest Roland ingrijpen om een counter te voorkomen. Hiervoor kreeg hij een gele kaart. In de 30e minuut een prima aanval met een diepte bal richting Zinnedien Mohan. Hij speelde slim de keeper voorbij en scoorde de 2-1. Kort daarop prima druk zetten van Excelsior en Karel Wittehoek profiteerde hiervan en maakte de 3-1. Opvallend was de degelijke achterhoede onder regie van aanvoerder Martijn van Haften. Samen met Justice Hof en Youssef Belhadj zorgden zij voor rust achterin. Quinten de Kat op de rechtsback positie had een flinke kluif aan de opkomende speler van Simonshaven.

Na de rust een iets minder scherp Excelsior wat echter niet in de problemen kwam. Jerrel de Baat gaf aan een pijntje te voelen. Geen probleem met prima spelers op de bank. Voor hem kwam Faisal Houh in het veld. Ismaiil Charbouch bleef op het linker middenveld spelen en steunde hierbij de voorhoede prima als er druk gegeven werd. Hiervan profiteerde Zinnedien in de 57e minuut. De weg naar de keeper lag open en een fijne 4-1 stond op het scorebord. In de 65e minuut wellicht het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Zinnedien speelde de bal cross over de verdediging van Simonshaven en met veel gevoel scoorde Mika zijn 2e doelpunt en de 5-1 voor Excelsior.
Dit was ook de eindstand.

Keeper Khalid Ettabachi had een vrij eenvoudige middag. Quinten de Kat werd in de tweede helft gewisseld voor Romeo Rugamba en in de laatste 5 minuten kwam Roland naar de kant. Luigino Martis kwam hiervoor in het veld. Mika kreeg aan het eind van de wedstrijd geel voor een overtreding.

Zaterdag 28 september speelt SC Excelsior 1 om 14.30 uur uit bij v.v. Hekelingen.
SC Excelsior 2 speelt om 16.15 uur uit bij SC Feyenoord.

 

Terug naar overzicht