“Nederlaag met perspectief”

16 April 2018

Wedstrijdverslag VVOR – SC Excelsior 1-0 14-04-2018. SC Excelsior speelt een goede wedstrijd tegen VVOR maar verliest wel met 1-0; Trainer Mario Meijer ziet “een nederlaag met perspectief”. Excelsior speelde het dezelfde systeem als de vier voorgaande wedstrijden, alleen kreeg Jeffrey Bourne rust vanwege enkelproblemen. Daniél v.d. Bijl mocht de eerste helft op zijn plaats wedstrijdritme opdoen, na lang blessureleed. De tweede helft mocht Daan Beumer invallen voor Daniél v.d. Bijl, ook om wedstrijd ritme op te doen. Daniél v.d. Bijl en Daan Beumer hebben dat beiden prima gedaan. VVOR – SC Excelsior was een wedstrijd met aan beide kanten veel strijd; er werd zeer goed geleid door dhr. J.S. Kleinkamer. De eerste 10 min. was het een gelijkopgaande strijd, daarna werd VVOR iets dreigender, vooral via de linkerkant veroorzaakten de voorzetten voor gevaar in het strafschopgebied. Door zeer goed te verdedigen kon SC Excelsior zich er goed onderuit voetballen en via het middelveld met een aantal goede aanvallen voor gevaar zorgen in het strafschopgebied van VVOR. 26e min. via een goed genomen vrije trap van rechts door Ennio Ostiana die net werd gemist door Daniél v.d. Bijl. 36e min. Yairo v. Horik  veroverde zelf de bal passte strak naar Ennio Ostiana links in het strafschop van VVOR; zijn schot werd goed gepakt door de keeper van VVOR. 38e min. Nordien Woudenberg schot na een mooie actie net over. 41e min. een prachtige pass van Robbart v.d. Valk naar Ennio Ostiana die met een snoekduik naast kopte. VVOR kreeg net voor rust nog twee kansen die werden gemist. In de rust voordat Mario Meijer weg moest naar Zwolle, gaf hij het elftal een compliment hoe zij er voor gingen, alleen gaf hij aan een aantal spelers nog een aanwijzing, is de bal in bezit van VVOR zorg dan dat je sneller in positie staat. Dan sta je sterker als team.

De tweede helft verliep identiek aan de eerste helft, SC Excelsior kreeg twee corners kort achter elkaar 46e en 49e min. waar geen gevaar uit voort kwam. Daarna kreeg VVOR een grote kans in de 60e min. waarin Tim de Wolf SC Excelsior voor achterstand behoedde. Tim de Wolf schoot snel uit waardoor Ennio Ostiana in de zelfde minuut een scoringskans kreeg, jammer genoeg een slap schot: geen probleem voor de keeper van VVOR. in de 69e min. kreeg SC Excelsior zijn grootste kans, van links via Abel Hagos een perfecte voorzet richting de tweede paal waar Yairo v. Horik alleen voor de keeper stond. Zijn schot richting de kruis van het doel, die de keeper met een snelle reactie pareerde, de bank van SC Excelsior stond op om te juichen, onderwijl kwam de bal bij Daan Beumer, maar zijn schot werd tegengehouden door een verdediger. Weer kwam de bal bij Daan Beumer die hoog over schoot. Twee minuten later in de 71e min. scoorde VVOR uit een scrimmage de 1-0. Tim de Wolf redde nog spectaculair maar de bal stuiterde van zijn lichaam bij een VVOR speler in zijn voeten, toen was het niet meer moeilijk om te scoren. Inmiddels was Ennio Ostiana gewisseld voor Bjorn Setoe. Je zag aan de spelers van SC Excelsior hun teleurstelling en frustratie over de 1-0 achterstand, VVOR maakte daar gebruik van en zette SC Excelsior onder druk waarin Tim de Wolf en de paal voorkwam dat SC Excelsior een grotere achterstand opliep.  in de 82e min. werd Robbart v.d. Valk gewisseld voor Pim de Vries die in de spits ging voetballen. De laatste zeven minuten waren weer voor SC Excelsior twee corners, een steekbal op Bjorn Setoe, zijn schot net niet hard genoeg en een vrije trap op rechts net buiten het zestienmetergebied genomen door Bjorn Setoe, leidden niet tot een gelijkspel – waar SC Excelsior recht op had volgens mijn bescheiden mening. Nogmaals een compliment aan dhr. J.S. Kleinkamer die liet zien: een onzichtbare scheidsrechter is de beste scheidsrechter.

Basis: Tim de Wolf, Joey v. Bussel, Daniél v.d. Bijl 45 min., Stefan Brons, Robbart v.d. Valk 82e min., Abel Hagos, Martijn v. Haften, Joshua Koolmees, Nordien Woudenberg, Yairo v. Horik en Ennio Ostiana 70 min. Wissels: Daan Beumer 45e min., Pim de Vries 82e min., Bjorn Setoe 70e min. en Soufian El Majjaoui.