Editie 24 najaar 2016

In een zinderende finale wist het team van Old Stars met 1 doelpunt verschil te winnen van het boven hen geplaatste Boca Seniors. Edwin van den Haak had zijn mannen op scherp gezet met het vooruitzicht dat zijn formatie het best presterende team van de hele 7×7-historie zou kunnen worden. Met vereende krachten werd dit doel als teamprestatie binnen gesleept, dit ondanks de technisch begaafde tegenstanders. De Gertjan Terlouw Wisselbokaal zal een half jaar te bezichtigen zijn op de kamer van een terecht apetrotse Edwin.

In de 2e divisie werd het team van ‘Voorheen Essae’ de terechte winnaar. Hier was het aanvoerder Martin Borsboom die de lof, de beker en de kaarten voor Excelsior – Go Ahead op 22 januari ontvangst kon nemen. Hoewel wordt gefluisterd dat zijn rol als uitslagen-en-standen-administrator ook een rol gespeeld heeft, was het tijdens de finales toch duidelijk dat het hier om een uiterst soepel voetballend team gaat dat nog tot grote hoogtes kan stijgen.

Bij de prijsuitreiking werd Jacko van Ast dit keer ondersteund door een team van lieftallige assistentes. De dames gaan meedoen aan de Roparun en willen graag het bedrag voor hun goede doel verhogen. Zij kregen een warm onthaal van de aanwezige sporters. De warme zoenen die ze de bezwete prijswinnaars konden uitdelen smaakten naar meer, want ook de tweede finaleronde van 12 januari waren ze weer van de partij.

scheidsrechtersbaas Bhos Mahabier in kerststemming

Deze tweede finaleronde van het 7×7-voetbal leverde heel veel blije gezichten op. Wereldwonder Murat was als een kind zo blij met zijn prachtige beker, ook al was het wegens het bereiken van de allerlaatste plaats. Hij moest er nog wel een beslissende shoot-out voor missen.

Het team van Groenendijk Vloeren was blij omdat ze na vele jaren onderaan te hebben gebivakkeerd nu de beste waren van de 3e divisie! Zij gaan naar de spannende eredivisiekraker Excelsior – Go Ahead, net als het team van Kein Geloel dat de eerste divisie won. In een exclusief interview na afloop van de titanenstrijd liet aanvoerder Michiel Houdijk zich ontvallen dat er een zware last van zijn geblesseerde schouder was gevallen. Eindelijk weer terug op niveau in de eredivisie! De ambitie is nu om nog drie keer kampioen te worden en Old Stars te verslaan.

Verder was het team van Cee Een zo blij dat spontaan begonnen de zingen. Wellicht dat zij hierbij ook dachten de aanwezige Roparun-dames te imponeren.

Dit Roparun team was al heel blij want er werd gul gedoneerd voor hun deelname aan de strijd tegen kinderkanker.

 Ook scheidsrechter Daniel was blij want hij kreeg een overdonderende staande ovatie.

En tenslotte werd ook onze presentator blij met al die mooie, gezellige en sportieve mensen om hem heen… alleen Koos was niet blij, want hij kon  wegens familieverplichtingen niet aanwezig zijn bij deze tweede ronde.

Hartelijk dank voor iedereen die ons Woudestein 7×7 zo mooi maakt: Riet en Koos achter de bar, de scheidsrechters met hun rechtvaardige leiding, Gerard voor de materialen, de was en de bitterballen, Martin voor de standen, en natuurlijk alle teams voor hun sportiviteit!

 

  Eindverslag 24ste editie Woudestein 7x7